Blog - Financiële Planning

Financieel vooruitkijken start met het opschrijven van voor jou belangrijke wensen en doelen nu en in de toekomst. Denk hierbij aan geld opzijzetten voor de studie van je kinderen, je hypotheek of andere schulden aflossen, verhuizen, eerder stoppen met werken, reizen, een vakantiehuisje kopen, een financiële buffer creëren, et cetera. Maar hoe bereik je, de voor jou, belangrijkste doelen met het geld dat je maandelijks overhoudt?

9 april 2021

Je bent verliefd, je hebt de liefde van je leven gevonden en je wilt samen bouwen aan een toekomst. Een eerste stap is vaak een gezamenlijke woning. Want je wilt eigenlijk wel een fijne plek voor jullie samen. Dit kan een huurwoning zijn, maar nog liever koop je een woning. 

12 juni 2020

Niet het meest vrolijke onderwerp om over na te denken, maar we hebben er wel mee te maken, ook tijdens corona. Wat valt er financieel te regelen? Waar moet je aan denken? Heb je recht op een uitkering? Of krijg je juist te maken met allerlei kosten en rompslomp als nabestaande? En ben je ondernemer, hoe zit het dan met je bedrijf?

26 mei 2020

Menig ondernemer of werknemer zal zich afvragen hoe hij een goed financieel toekomstplan kan maken dat financiële stormen kan doorstaan. Hoe pak je zoiets aan?

13 mei 2020

Het is coronatijd en dat betekent vaak dat veel dingen anders zijn. Geen of hooguit een paar zakelijke afspraken buiten de deur, maar vooral veel webcam-meetings. En als je een contactberoep hebt of je werkt in de horeca of evenementen, dan is de terugval in omzet enorm. Er komt een moment dat je jezelf afvraagt: Hoe nu verder, en dan met name financieel? 

24 april 2020

Velen van ons zijn bekend met een iets wat gevreesde routine: klimmen op de loopband in een kliniek of in de behandelkamer van een cardioloog, vol geplakt met elektroden op de borst, en vervolgens een reeks van ingestudeerde inspanningen ondergaan om het vermogen van ons cardiovasculaire systeem te meten hoe het presteert bij grote en grotere inspanningen.

15 juni 2019

Het kiezen om te werken met een financieel adviseur hoeft niet altijd een gemakkelijke beslissing te zijn. Het kost tijd om te kiezen wie u vertrouwt om eerlijk en objectief advies te geven over uw behoeften op het gebied van geld en geldzaken.

14 juni 2019

De arbeidsmarkt verandert komende jaren fundamenteel. Er liggen economisch betere tijden in het verschiet en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zullen als gevolg hiervan een vlucht nemen. De arbeidsmarkt zal de komende jaren een geheel andere gedaante aannemen.

24 november 2018

In de media wordt het begrip “inflatie” vaak gebruikt. Hiermee wordt de mate waarin prijzen van goederen en diensten zijn gestegen, aangeduid. Deze stijging wordt gemeten door het Centraal Bureau voor de Statistiek, het CBS. Het CBS baseert zich bij de berekening van de inflatie op een pakket van goederen en diensten zoals dit gemiddeld wordt aangeschaft door de Nederlandse huishoudens.

31 januari 2018

Met benzineprijzen op het laagste niveau van wat we gezien hebben sinds lange tijd, vinden we weer wat extra geld in onze portemonnee.

 

 

17 maart 2016

Uw netto vermogen kunt u bepalen door alles wat u bezit (huis, auto, spaargeld, beleggingen, pensioenpotten) op te tellen en alle schulden hiervan af te trekken (hypotheek, lening, studieschulden, creditcard schuld etc.).

 

12 februari 2015